Σε όσους δεν γνωρίζουν πολλά από τεχνικά χαρακτηριστικά, η ύπαρξη επεξεργαστή διπλού πυρήνα σε μια συσκευή ίσως να μη λέει και πολλά. Με λίγα λόγια, ένας τέτοιος επεξεργαστής προσφέρει πολλαπλάσια ισχύ σε σχέση με μια συσκευή που διαθέτει επεξεργαστή που τρέχει στην ίδια συχνότητα (π.χ. 1GHz). Στην πράξη αυτό μεταφράζεται σε πιο γρήγορη εκτέλεση των λειτουργιών, σε ταχύτερη πλοήγηση στο μενού, συνολικά στη βελτίωση της εμπειρίας που προσφέρει μια συσκευή στον κάτοχό της.
Στα κινητά τηλέφωνα, το πρότυπο στον τρόπο λειτουργίας, ως προς αυτην την παράμετρο, ήταν μέχρι στιγμής το iPhone. Με το Optimus 2x της LG, το πρώτο κινητό τηλέφωνο με επεξεργαστή διπλού πυρήνα, το κινητό της Apple φαίνεται ότι βρήκε τον πρώτο κύριο αντίπαλό του. Οι άνθρωποι της LG έκαναν, όπως φαίνεται, εξαιρετική δουλειά και το νέο τους smartphone δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του, ως το πιο σβέλτο κινητό της αγοράς αυτή τη στιγμή.
Το LG Optimus 2x αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επιστρέψει στο προσκήνιο η εταιρεία και να συνδυάσει το όνομά της με την elit των brands στα κινητά τηλέφωνα. Είναι μια κορυφαία συσκευή με πλήθος προηγμένων τεχνικών χαρακτηριστικών, που επίσης δικαιολογημένα του αποδίδουν τον τίτλο του superphone (όπως θα συνηθίσουμε να ακούμε από εδώ και στο εξής τα smartphones που ανήκουν στα ανώτερα στρώματα τιμής και χαρακτηριστικών).
Από τους αριθμούς στην πράξη
Στη γλώσσα των αριθμών το Optimus 2x τα πάει άψογα. Εκτός από τον επεξεργαστή διπλού πυρήνα Nvidia Tegra2, η συσκευή της LG διαθέτει πολύ καλή οθόνη (μεγέθους 4 ιντσών και ανάλυσης 800x480 pixel) αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να φτάσει έως και τα 40 GBs (8 στο τηλέφωνα και δυνατότητα υποδοχής κάρτας μνήμης έως 32 GBs), πολύ καλή κάμερα ανάλυσης 8 Mpixels, εγγραφή video HD, έξοδο HDMI καλωδίου (το καλώδιο περιλαμβάνεται στη συσκευασία) για τη μεταφορά εικόνας στην τηλεόραση, GPS, ραδιόφωνο, υποστήριξη WiFi και συντομεύσεις για τα δημοφιλέστερα social networks ώστε να είστε σε διαρκή επαφή με τον κοινωνικό σας κύκλο.
Στην πράξη, φορτωμένο με όλα αυτά επάνω του, το Optimus 2x τα πάει επίσης άψογα. Δεν κολάει (θα μπορούσα να γράψω και κολώνει) πουθενά, αναπαράγει με εξαιρετικό τρόπο ακόμα και τα βαριά video υψηλής ευκρίνειας, τραβάει πολύ γρήγορα τις φωτογραφίες, προσφέρει ταχύτατη πλοήγηση στο μενού αλλά και στο Internet. Συμπεριφέρεται δηλαδή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να ανταποκριθεί στις καθημερινές απαιτήσεις σας.
Ακόμα και στην αυτονομία, όπου κάποιος θα περίμενε ότι όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα «έκαιγαν» πολύ γρήγορα την ενέργεια της μπαταρίας, τα επίπεδα που προσφέρει το Optimus 2x κινούνται στα ανώτερα στρώμματα των smartphones.
Μειονεκτήματα δεν έχει;
Έχει αλλά δεν πιστεύουμε ότι είναι σημαντικά. Για παράδειγμα, διαθέτει έκδοση Android 2.2 αλλά θα μπορεί να αναβαθμιστεί στην τελευταία (διαθέσιμη) 2.3. Από την άλλη, το μέγεθος του (πλάτος/μήκος) ίσως να ξενίσει αλλά διαθέτοντας οθόνη 4 ιντσών δεν θα μπορούσε να είναι μικρότερο. Και μάλιστα, με τον αριθμό των κινητών που θα διαθέτει αυτό το μέγεθος οθόνης (ή λίγο μεγαλύτερο) να αυξάνεται συνεχώς είναι μάλλον κάτι που θα συνηθίσουμε στο μέλλον.
Πόσο πάει το «μαλλί»;
Εδώ έρχεται ένα ακόμα ατού του Optimus 2x, καθώς η ενδεικτική τιμή πώλησής του είναι 499 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κυμαίνεται τουλάχιστον 160 ευρώ χαμηλότερα από τη φθηνότερη έκδοση του iPhone και μερικές δεκάδες ευρώ φθηνότερα από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό του.
Σχόλια