Μάχη για τη δικτυακή ουδετερότητα χωρίς πυροβολικό

Deasy @ 13.12.2017
Μάχη για τη δικτυακή ουδετερότητα χωρίς πυροβολικό

 Η αμερικανική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, γνωστή και ως FCC, ετοιμάζεται αύριο, 14 Δεκεμβρίου, να καταργήσει τις ρυθμίσεις υπέρ της δικτυακής ουδετερότητας που η ίδια είχε επικυρώσει με την προηγούμενη της σύνθεση επί των ημερών του Ομπάμα και θα περίμενες το Internet να βράζει από αγανάκτηση. Η απάντηση είναι ναι και όχι.

Το “ναι” πηγαίνει στο ότι υπηρεσίες όπως το Kickstarter ή το Etsy ή το Reddit έχουν από χθες δημοσιεύσει μηνύματα που ζητούν τη συμπαράσταση των χρηστών και προειδοποιούν πως η κατάργηση της δικτυακής ουδετερότητας -της αρχής δηλαδή που ορίζει πως όλες οι μορφές δεδομένων και επικοινωνίας αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις και χωρίς διακρίσεις από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους- θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας στο διαδίκτυο.

Το “όχι” πηγαίνει πως οι “μεγάλοι” του διαδικτύου, ονόματα όπως η Google, το Facebook, το Twitter, η Amazon ή το Netflix που έχουν ωφεληθεί ιδιαιτέρως από τη δικτυακή ουδετερότητα (αλλιώς δεν θα είχαν μπορέσει ίσως να κάνουν τα πρώτα τους βήματα και να φτάσουν στα σημερινά τους μεγέθη) απέχουν από κάθε κινητοποίηση.

Σφυρίζουν αδιάφορα; Μπορεί να μην είναι ακριβώς αδιαφορία αλλά σίγουρα θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο από αυτούς. Ο Χάρολντ Φλεντ της Public Knowledge, μιας οργάνωσης που υπερασπίζεται την αρχή της δικτυακής ουδετερότητας, έδωσε τη δική του εκτίμηση στους New York Times, λέγοντας πως οι… e-μεγάλοι έχουν αρκετά προβλήματα με την Ουάσιγκτον λόγω ακριβώς του μεγέθους που έχουν αποκτήσει. Κάποιοι επίσης αναγνωρίζουν πως το κλίμα στην αμερικανική πρωτεύουσα δεν είναι ιδιαιτέρως φιλικό προς τους ίδιους και προτιμούν αντί να σηκώσουν τη σημαία του αγώνα να εκπροσωπηθούν μέσω των ενώσεών τους και να μείνουν οι ίδιες στο παρασκήνιο.

Όπως έχουμε δει αρκετές φορές τα τελευταία 25 χρόνια στο διαδίκτυο, τη σημαία του αγώνα αλλά και τη μάχη θα δώσουν οι -σημερινοί- μικροί και μεσαίοι παίκτες και μαζί τους οργανώσεις όπως η EFF ή η Public Knowledge. Ο πρώτος γύρος άλλωστε θεωρείται χαμένος, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν την πλειοψηφία στην FCC άρα θα περάσει σε αυτή τη φάση το δικό τους. Οι επόμενοι γύροι θα δοθούν στις δικαστικές αίθουσες και, νομίζουμε, πως όλα θα κριθούν στον τελικό που θα δοθεί άγνωστο πότε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

NET NEUTRALITY,ΗΠΑ,FCC,ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home