Η πρώτη κίνηση της Sony στην αγορά των tablets είναι κάτι που συζητιέται από πολύ καιρό μεταξύ των ανά τον κόσμο γκατζετόφιλων όμως απ' ό,τι φαίνεται η αναμονή δε θα διαρκέσει για πολύ ακόμα.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η εταιρεία σήμερα (Τρίτη 26 Απριλίου) στο Τόκιο, ο Κουνιμάσα Σουζούκι, αντιπρόεδρος του τομέα καταναλωτικών προϊόντων, παρουσίασε στους δημοσιογράφους όχι ένα αλλά δύο πρωτότυπα tablets τα οποία προς το παρόν έχουν τις ονομασίες S1 και S2. Το S1, το οποίο πλησιάζει περισσότερο αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως <<tablet>> (το S2 διπλώνει και θυμίζει περισσότερο PSP με καπάκι) έχει οθόνη 9,4 ιντσών, σφηνοειδές προφίλ (για πιο εργονομικό κράτημα), τρέχει Android 3.0 (Honeycomb), διαθέτει υποστήριξη για WiFi, υπέρυθρο πομποδέκτη (ώστε να μπορεί να λειτουργεί σαν χειριστήριο άλλων οικιακών συσκευών) και υποστηρίζει το πρωτόκολλο DLNA ώστε να μπορεί να στείλει περιεχόμενο (π.χ. μια ταινία) σε μια άλλη συσκευή (π.χ. μια τηλεόραση).
Το S2, το οποίο κρίνοντας και από την εμφάνισή του απευθύνεται περισσότερο σε gamers, τρέχει επίσης Android 3, έχει δύο οθόνες 5,5 ιντσών (η κάτω περιλαμβάνει τα χειριστήρια), είναι αρκετά μικρό ώστε να χωράει εύκολα σε τσέπες, τσάντες κ.λπ., είναι PlayStation Certified -μπορεί δηλαδή να τρέξει άμεσα παιχνίδια του PlayStation- και, όπως και το S1, θα μπορεί να συνδέεται με το σάιτ/υπηρεσία Qriocity της εταιρείας για παραλαβή streaming περιεχομένου -τη δυνατότητα αυτή την έχουν και άλλα προϊόντα της Sony, όπως οι τηλεοράσεις Bravia, τα Blu-ray players, PlayStation 3 κ.λπ.
Η εταιρεία δεν έδωσε στοιχεία για τις τιμές των δύο tablets αλλά ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο -η είδηση, πέραν του άμεσου ενδιαφέροντός της, ιδιαίτερα σε σχέση με τη γνωστή διαμάχη μεταξύ Android και iOs, δίνει και μια αίσθηση αισιοδοξίας για το εγγύς μέλλον της ιαπωνικής βιομηχανίας, αρκετές γραμμές παραγωγής της οποίας αντιμετώπισαν (και αντιμετωπίζουν) προβλήματα μετά τον καταστροφικό σεισμό της 11ης Μαρτίου.
Σχόλια