“H Apple κοστίζει περισσότερο από την Ελλάδα”

Deasy @ 19.01.2012
“H Apple κοστίζει περισσότερο από την Ελλάδα”

Δεν είναι δικός μας ο τίτλος, είναι της συντακτικής ομάδας του CNN, με αφορμή την τιμή-ρεκόρ της κεφαλαιοποίησης της Apple, η οποία άγγιξε χθες τα 431 δισ. δολάρια, κλείνοντας τελικά στα 398 δισ. στο τέλος της συνεδρίασης.

Ακόμα και από αυτό το επίπεδο, η Apple εξακολουθεί να είναι η δεύτερη εταιρεία παγκοσμίως σε κεφαλαιοποίηση, πίσω από την Exxon Mobil (431,37 δισ.) και πολύ μπροστά από την PetroChina (270 δισ.) και την Microsoft (235 δισ.).

Με βάση αυτήν τη χρηματιστηριακή αποτίμηση της Apple, η τιμή της εταιρείας είναι μεγαλύτερη από το ακαθάριστο εθνικό προϊόν αρκετών κρατών, όπως της Ελλάδας, της Αργεντινής, της Νοτίου Αφρικής ή της Αυστρίας.

Το σημαντικό στοιχείο όμως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι το γεγονός ότι παρά το κολοσιαίο μέγεθός της, η Apple συνεχίζει να αναπτύσσεται με πολύ μεγάλους ρυθμούς, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι στα οικονομικά αποτελέσματά της για το τέταρτο τρίμηνο του 2011 θα ανακοινωθεί αύξηση πωλήσεων 45% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα για το 2010.



ΕΛΛΑΔΑ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home