Η κρίσιμη ερώτηση δεν είναι άλλη από το αν τελικώς αξίζει να περάσει κανείς στα Windows 8. Η απάντηση είναι, βέβαια, υποκειμενική, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να επισημανθούν.
Κατ’ αρχήν, από εδώ και στο εξής όλοι οι νέοι προσωπικοί υπολογιστές θα διατίθενται με προεγκατεστημένα τα Windows 8. Αν κάποιος δεν θέλει τη λειτουργία με τα apps, μπορεί κάλιστα να χρησιμοποιεί την πιο «παραδοσιακή» που θυμίζει αρκετά τα Windows 7. Βέβαια, υπάρχουν πολλές βελτιώσεις σε αυτή την περίπτωση και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Από την άλλη, προς το παρόν τα apps δεν είναι και τόσα πολλά.
Σε περίπτωση που το νέο σας μηχάνημα έχει οθόνη αφής, πολύ απλά τα Windows 8 αποτελούν μονόδρομο. Απαιτούν, όμως, λίγο χρόνο για να τα συνηθίσει κάποιος, αλλά μετά είναι εξαιρετικά λειτουργικά. Αν δεν έχει οθόνη αφής, τότε πρέπει να συνηθίσετε τον νέο τρόπο λειτουργίας και αυτό δεν είναι και τόσο απλό, αν και ετοιμάζονται «ειδικά» ποντίκια επ’ αυτού.
Τι γίνεται με τα υπάρχοντα μηχανήματα; Αξίζει η αναβάθμιση. Όπως έγραψα και πιο πάνω, είναι θέμα συνήθειας. Προσωπικά, συνιστώ την αναβάθμιση, μόνο και μόνο λόγω των βελτιώσεων που υπάρχουν στην desktop κατάσταση λειτουργίας. Αλλά και στην κατάσταση λειτουργίας με τα tiles, αν συνηθίσετε τον τρόπο χρήσης και καταλάβετε γρήγορα πως λειτουργεί το σύστημα με τη χρήση των πλευρών και των γωνιών, τότε θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε ένα μοντέρνο και εύχρηστο λειτουργικό σύστημα.
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ο τρόπος με τον οποίο τα Windows 8 συνδέονται στο cloud και συγχρονίζουν τα δεδομένα από τους διάφορους λογαριασμούς που έχει κάποιος στο Διαδίκτυο και στα social media. Ίσως αυτό να είναι και το σημαντικότερο πλεονέκτημα του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft.
Σχόλια