Η αλήθεια είναι ότι στο deasy αποφεύγουμε να μπούμε στο πεδίο της πολιτικής επικαιρότητας και όταν το κάνουμε αυτό συμβαίνει σε σημεία που η πολιτική εμπλέκεται με την τεχνολογία ή το αντίστροφο.
Το περίφημο Plan B του τέως Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, όπως αναδείχθηκε από το δημοσίευμα της Καθημερινής μας έδωσε μια ακόμα αφορμή για να εφαρμόσουμε αυτήν την «εξαίρεση». Όμως με το ηχητικό ντοκουμέντο, όπου ακούμε τον ίδιο τον Υπουργό να το περιγράφει γεννιούνται ακόμα περισσότερα ερωτηματικά, όσον αφορά την κατάχρηση προσωπικών δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ή φορέα.
Στην περιγραφή του Plan B ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι μέρος του σχεδίου για την εφαρμογή του παράλληλου νομίσματος ήταν η δημιουργία ενός λογισμικού από τον «φίλο» του, στο οποίο θα μεταφέρονταν προσωπικά δεδομένα των χρηστών (και τα ΑΦΜ προσωπικά δεδομένα είναι) τα οποία θα ταυτοποιούνταν αργότερα μέσω PIN αριθμών από τους ίδιους τους χρήστες.
Αν λοιπόν δεν έχει κάποιος άλλος φορέας το θάρρος ή τη δυνατότητα να επέμβει για να διαλευκάνει την υπόθεση, μήπως θα πρέπει να επέμβει η ίδια η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και να διαπιστώσει αν τα προσωπικά δεδομένα μας βρίσκονται στον υπολογιστή του φίλου του τέως Υπουργού που θα εφάρμοζε το σχέδιο; Μήπως θα πρέπει η συγκεκριμένη αρχή να φωτίσει αυτό το σκοτεινό σημείο της υπόθεσης που όπως καταλαβαίνουμε από τα λεγόμενα του ίδιου του Υπουργού δεν έμεινε μόνο στη θεωρία;
Σχόλια