Αγχώθηκες κι εσύ με το Google+ αγαπητό μου τέκνο; Έλα, έχει κόλπα σήμερα η στήλη για να οργανωθείς τάχιστα.
Είχα μείνει κι εγώ με μία εντύπωση ότι είχα οργανωθεί. Είχα τις λίστες μου και τις ομάδες μου, σε facebook, twitter και gmail, είχα τα tags μου, τα διαφορετικά χρωματάκια κι όλα αυτά. Βέβαια εγώ έχω και ψυχολογία απουσιολόγου (έχω και φωσφοριζέ μαρκαδοράκια άμα λάχει) αλλά τέλος πάντων φαντάζομαι κι εσύ θέλεις να έχεις μια κάποια οργάνωση για να μη χάνεσαι στο χάος της κοινωνικής δικτύωσης.
Και ήρθε το Google+. Όχι πως δε χαίρομαι. Χαίρομαι. Μόνο που ξαφνικά εμφανίστηκαν στη ροή άνθρωποι που δεν τους ξέρω. Μάλλον, τους ξέρω αλλά κάπως αλλιώς. Άντε τώρα να καταλάβω γω πως ο Γεώργιος Παραδειγματόπουλος (πω πω, ελπίζω πως δεν υπάρχει) είναι ο ExampleMan (πάλι ελπίζω πως δεν υπάρχει) που τα λέμε στο twitter κανα δυο χρόνια τώρα. Πρόβλημα.
Επίσης βλέπω και διάφορα άλλα άγχη, π.χ. πώς οργανώνεις τους κύκλους, πού βάζεις ποιον και τέτοια. Σας νιώθω.
Οπλισμένη με την οργανωτική μου ικανότητα (κρατάω και σημειώσεις παιδιά) και την εμπειρία του friendfeed που αν το σκεφτείς είναι αρκετά κοντά στο Google+, έχω σήμερα δυο τρία tips προς αποφυγή οργανωτικής κρίσεως.
1) Συμπλήρωσε το προφίλ σου
Ειλικρινά. Υπάρχει ένα About στο Google+. Συμπλήρωσε το, δεν είναι όλος ο κόσμος υποχρεωμένος να αναγνωρίσει το υπέροχο σου πρόσωπο ή το ονοματεπώνυμο σου ειδικά αν χρησιμοποιείς ψευδώνυμο σε άλλες περιπτώσεις. Βάλε το blog σου, το twitter σου, κάτι τέλος πάντων να σε καταλάβουμε.
2) Δέξου ότι θα χάνεις πράγματα
Υπάρχει μια καλή περίπτωση να σε πιάσει το άγχος ότι χάνεις πράγματα στη ροή. Δεν πειράζει. Μη μπεις στον πειρασμό να φτιάξεις λεπτομερείς κύκλους για να μη χάνεις τίποτα. Βασικός κανόνας του Διαδικτύου. Δεχόμαστε ότι θα χάνουμε πράγματα και εμπιστευόμαστε την κοινότητα ότι ουσιαστικά θα προωθήσει τα ενδιαφέροντα. Μόνη εξαίρεση αν κάνεις stalking κάποιον (ντροπή σου) όπου μπορείς να τον/ την βάλεις σε ειδική λίστα.
3) Λίγοι κύκλοι και καλοί
Οι πολλοί οι κύκλοι θα σε μπερδέψουν. Και είναι σίγουρο πως θα βαρεθείς και θα ξεχνάς να βάζεις ανθρώπους μέσα. Το καλύτερο μοντέλο που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα είναι το εξής: Κολλητοί / πολύ ενδιαφέροντες τύποι και μετά αριθμούς. 1 για όσους θες να βλέπεις συνέχεια, 2 για λιγότερο κλπ. Έτσι βάζεις και βγάζεις κόσμο χωρίς να το σκέφτεσαι. Προεραιτικά προσθέτεις και κάποια πολύ συγκεκριμένα ενδιαφέροντα π.χ. όλο τον κόσμο που μιλάει για το Game of Thrones (όχι, δεν είμαι εθισμένη, σου φαίνεται)
4) Έλα αργότερα
Μη βιάζεσαι. Επί του παρόντος συζητάμε κυρίως το ίδιο το Google+ - η κλασσική ομφαλοσκόπηση της αρχής - το ποιον βάζουμε σε ποιον κύκλο και το αν είναι εκνευριστικά ή όχι τα gif. Δε χάνεις τίποτα φοβερό ή αν χάνεις υπόσχομαι να ειδοποιήσω σε επόμενη στήλη.
Σεις τί λέτε; Τίποτα άλλα tips που ξεχνάω;
Σχόλια