Και τι κάνατε, είπαμε, για 23 λεπτά;

Και τι κάνατε, είπαμε, για 23 λεπτά;

Τώρα που κατακάθισε ο κουρνιαχτός από το μπλακάουτ της Digea το πρωινό της αποφράδας (ανέκαθεν, ένεκα που Τρίτη έπεσε η Πόλη) Τρίτης 28 Απριλίου, έλα να δούμε τι έγινε, όπως το εξιστορεί η ΕΕΤΤ.

Στις 9:07 το πρωί της Τρίτης λοιπόν "πέφτει" η Digea και διακόπτεται η μετάδοση του προγράμματος για το σύνολο των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών. Αν, φυσικά, βλέπεις τηλεόραση μέσω κάποιου συνδρομητικού πακέτου δεν κατάλαβες τίποτε, εκτός και αν το διάβασες σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο ή κάποιο site.

Όπως μας λέει η ΕΕΤΤ "Προς άμεσο έλεγχο του ανακύψαντος προβλήματος, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προέβη στις εξής ενέργειες" και πιο κάτω μας ενημερώνει πως στις 9:30 "επικοινώνησε με την DIGEA και στη συνέχεια ενημέρωσε τα συναρμόδια Υπουργεία για το πρόβλημα αυτό".

Στις 10:00 απέστειλε τεχνικό κλιμάκιο, μετά ζήτησε από την Digea να δώσει εξηγήσεις, στις 11:00 η βλάβη άρχισε να αποκαθίσταται.

Οπότε; Πρόσεξε, έχουμε μια βλάβη που εκδηλώνεται στις 9:07 και η ΕΕΤΤ επικοινωνεί με την Digea στις 9:30, 23 λεπτά μετά δηλαδή.

Γιατί 23 λεπτά και όχι σκέτα 3 λεπτά; Τόσο συνηθισμένο είναι να μαυρίζει η οθόνη της τηλεόρασης για τόση ώρα; Θα πεις, πως ίσως να ήταν ευθύνη της Digea να ενημερώσει την ΕΕΤΤ, να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να πει "συγγνώμη, διακοπή, τρέχουμε να δούμε τι συνέβη". Ή, ίσως, θα έπρεπε να υπάρχει ένα σύστημα-μαραφέτι στην ΕΕΤΤ που θα χτυπούσε ένα συναγερμό. Κάποιος ή κάτι τέλος πάντων θα έπρεπε να αναρωτηθεί γιατί όλα τα ιδιωτικά κανάλια "έριξαν μαύρο" συντονισμένα. 

Φυσικά τα πράγματα μετά πήραν τον δρόμο τους, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε τα κεφάλια της ολομέλειας της ΕΕΤΤ (μιας και θα βάλουμε νέο πρόεδρο, ευκαιρία να αλλάξουμε και τους υπόλοιπους, σου λέει ο άλλος), πάει και αυτό...

Θα πεις συνήγορε του διαβόλου, πως έχουμε δει και χειρότερα σε πιο προηγμένες χώρες, στη Βρετανία για παράδειγμα που τον περασμένο Δεκέμβριο "μαύρισαν" οι οθόνες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Σαφώς πιο σημαντικό, άλλο πράγμα είναι να "χάσεις" την κυκλοφορία των αεροπλάνων και άλλο να χάσεις τον Παπαδάκη (π.χ.).

Όμως το θέμα είναι τι διαδικασίες έχεις, ποιος κινητοποιείται, τι κάνει, πότε το κάνει. Σε μία νορμάλ κατάσταση δεν θα μεσολαβούσαν 23 λεπτά για την πρώτη επικοινωνία για μια βλάβη που (Παπαδάκης ξε-Παπαδάκης, θα'χει λόξυγκα ο άνθρωπος) ήταν όπως και να το δεις σοβαρή... Αλλά, ναι, έχεις δίκιο, "νορμάλ κατάσταση" πού να τη βρούμε...

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,ΕΕΤΤ,DIGEA,DIGEA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home