Quest Nano PC review

Deasy @ 28.09.2015
Quest Nano PC review

Για χρόνια τώρα ολόκληρος ο κλάδος τεχνολογίας συζητούσε ότι τα κινητά μετατρέπονταν σταδιακά σε μίνι υπολογιστές χειρός. Σ’ αυτήν την τάση συρρίκνωσης του μεγέθους απάντησε και ο ίδιος ο κλάδος των υπολογιστών παρουσιάζοντας μοντέλα, όπως το Nano PC της Quest που έχουμε στη διάθεσή μας εδώ και λίγες ημέρες.

Αν κάποιος, όχι τόσο σχετικός με την τεχνολογία, αντικρύσει το Quest Nano PC είναι σίγουρο ότι θα το μπερδέψει, ενδεχομένως με κάποιο μεγαλούτσικο USB stick ή κάποιο περίεργο γκατζετάκι που αδυνατεί να καταλάβει. Το είδαμε άλλωστε τις προηγούμενες ημέρες στα μάτια φίλων μας που δεν μπορούσαν να αντιληφθούν ότι η συσκευή αυτή είναι ένας πλήρως λειτουργικός υπολογιστής.

Ας αφήσουμε όμως την αισθητική (πρώτη) εντύπωση που αφήνει το Nano PC και ας περάσουμε στην εμπειρική και στις ανάγκες που μπορεί να λύσει, όπως τουλάχιστον είχαμε εμείς την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τις προηγούμενες ημέρες.

 

Mini περιγραφή

Μέσα σ’ αυτό το μικρό πακέτο της συσκευής, η Quest έχει ενσωματώσει έναν υπολογιστή με τετραπύρηνο ATOM επεξεργαστή, μνήμη 2GB DDR3L, αποθηκευτικό χώρο 32GB με δυνατότητα επέκτασης επιπλέον 64GB μέσω κάρτας micro SD. Τρέχει λειτουργικό Windows 8.1 με δυνατότητα αναβάθμισης στα Windows 10, υποστηρίζει WiFi και Bluetooth και διαθέτει μια υποδοχή USB και άλλη μία micro USB. Στη μία πλευρά του βρίσκεται και η έξοδος HDMI, μέσω της οποίας μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε οθόνη/τηλεόραση και αμέσως μετά να ξεκινήσετε να δουλεύετε.

 

Η πρώτη τοποθέτηση

Έχετε λοιπόν τοποθετήσει το Quest Nano PC στην τηλεόραση, το συνδέεται με το ρεύμα και πατάτε το πλήκτρο power. Στην τηλεόρασή σας εμφανίζεται το γνώριμο περιβάλλον των Windows, ωστόσο για να ξεκινήσετε να κάνετε τις πρώτες ρυθμίσεις θα χρειαστείτε (εφόσον η οθόνη που χρησιμοποιείτε δεν είναι αφής) ένα ασύρματο ποντίκι. Τοποθετείτε το δέκτη στη USB υποδοχή που υπάρχει στο Nano PC και πλέον εμφανίζεται ο κέρσορας του ποντικιού στην τηλεόραση, που θα σας επιτρέψει να περάσετε τα πρώτα στάδια (ρύθμιση γλώσσας, WiFi, λογαριασμού Microsoft) εγκατάστασης, μέχρι να εμφανιστεί η γνωστή desktop επιφάνεια των Windows. Τώρα πλέον μπορείτε να συνδέσετε οποιοδήποτε Bluetooth πληκτρολόγιο ή ποντίκι (ελευθερώνοντας και τη USB θύρα) και να δουλέψετε απρόσκοπτα.

 

Εφαρμογές

Το Quest Nano PC μπορεί να έχει πλήθος εφαρμογών και κατά περίπτωση να αποδειχθεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Ναι, ενδεχομένως, δεν μπορεί να αντικαταστήσει το βασικό υπολογιστή (φορητό ή σταθερό) που έχετε στο σπίτι αλλά για μια δεύτερη back up συσκευή αποτελεί μια εξαιρετική λύση. Για παράδειγμα αν πηγαίνετε συχνά κάποια επαγγελματικά ταξίδια το Nano PC με τον πολύ μικρό του όγκο μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το «βάρος» του φορητού υπολογιστή. Μια οθόνη ή μια τηλεόραση για να το συνδέσετε θα βρείτε σίγουρα στο δωμάτιο που θα μείνετε στον προορισμό σας. Με το Nano PC και ένα πτυσσόμενο πληκτρολόγιο, από αυτά που υπάρχουν πλέον στην αγορά, έχετε κατεβάσει κατά πολύ το βάρος στο back pack σας (κερασάκι; δεν θα χρειαστεί να περάσετε από έλεγχο στο αεροδρόμιο). Επιπρόσθετα, αν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις περιλαμβάνουν αρκετές παρουσιάσεις το Nano PC μπορεί να σας συνοδέψει από γραφείο σε γραφείο ή meeting room.   

Συνδέοντας το Nano PC με μια εξωτερική μονάδα αποθήκευσης μέσω της USB θύρας έχετε ακόμα περισσότερες επιλογές μεταφοράς και αποθήκευσης αρχείων.

Στο χώρο του σπιτιού, το Quest Nano PC μπορεί να μετατρέψει σε κέντρο -ακόμα μεγαλύτερης- ψυχαγωγίας την τηλεόραση, ενδεχομένως και εργασίας αρκεί βεβαίως να μην επιλέξετε να καθίσετε στον καναπέ αγκαλιά με το πληκτρολόγιο (δεν είναι η πιο παραγωγική στάση). Χάρη στη σύνδεση στο Internet μέσω WiFi μπορείτε να στριμάρετε ταινίες απευθείας στην τηλεόραση πλέον και να την απολαμβάνετε στη μεγάλη οθόνη της. Αντίστοιχα, να απολαμβάνετε video από το YouTube, άλμπουμ με φωτογραφίες, να πλοηγηθείτε στο Internet και στα social media που διατηρείτε λογαριασμούς ή να παίξετε online παιχνίδια. Αν από την άλλη πλευρά επιθυμείτε να εργαστείτε όλες οι γνωστές εφαρμογές των Windows είναι διαθέσιμες για να τις εκμεταλλευτείτε.

 

Να το πάρω;

Το Quest Nano PC κοστίζει μόλις 149 ευρώ. Υπολογίζοντας και το κόστος απόκτησης ενός ασύρματου πληκτρολογίου και ποντικιού(αν δεν έχετε ήδη) η συνολική επένδυση που απαιτεί δεν χρειάζεται να ξεπερνάει τα 200 ευρώ. Αν λοιπόν βάλουμε στη ζυγαριά τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει και τη χρηστικότητά του με το κόστος του το πρόσημο βγαίνει απολύτως θετικό.

Το Quest Nano PC θα το βρεις διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό κατάστημα you.gr.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home