HTC Radar

Μια εξαιρετικά καλή νέα πρόταση

Με την ολοκαίνουργια της συσκευή, η HTC δε συστήνει στο ελληνικό κοινό μόνο ένα νέο κινητό τηλέφωνο αλλά και ένα νέο λειτουργικό, καθώς το HTC Radar είναι ένα από τα πρώτα smartphones που φοράνε τη νέα έκδοση Windows Phone 7.5. Αυτό και μόνο το χαρακτηριστικό προσδίδει στο Radar ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Υψηλή ποιότητα κατασκευής

Με μια πρώτη ματιά, το smartphone είναι εμφανές ότι συνδυάζει τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα κινητά της HTC, τουλάχιστον από ένα επίπεδο τιμής και πάνω. Στιβαρό και με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, χάρη στις εξωτερικές επιφάνειες από αλουμίνιο, το Radar αποσπά πολλά θετικά σχόλια. Αν έχεις κρατήσει στο παρελθόν π.χ. κάποιο από τα δύο Desire, αρκεί να πω ότι η νέα συσκευή προσφέρει αντίστοιχη αίσθηση στο χέρι, παρότι κυμαίνεται σε επίπεδο τιμής αρκετά χαμηλότερο (κάθε Desire ξεκίνησε την πορεία του στην αγορά σε τιμή κοντά ή λίγο πάνω από τα 500 ευρώ, το Radar στο λανσάρισμά του κοστίχει 399 ευρώ).

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αν ανήκεις σε εκείνους που κυνηγούν (χωρίς συμβιβασμούς) ότι πιο κορυφαίο κυκλοφορεί, το HTC Radar μπορεί να μην απευθύνεται σε εσένα. Όμως από την άλλη κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι διαθέτει ένα πολύ καλό πακέτο. Είναι εξοπλισμένο με ένα πολύ καλό επεξεργαστή στο 1GHz, χωρίς να είναι διπύρηνος, οπότε αν έχεις συνηθίσει σε ταχύτητες διαχείρισης της συσκευής του Sensation, του Galaxy SII ή του Optimus 2x, το Radar μπορεί να σου φανεί ότι υστερεί λίγο. Μη βιαστείς όμως να το «καταδικάσεις», καθώς η εμπειρία μερικών ημερών με το τηλέφωνο, έδειξε ότι είναι αρκετά γρήγορο, εκτελώντας ακόμα και απαιτητικές λειτουργίες (π.χ. παιχνίδια – Need for Speed) με την απαραίτητη ποιότητα και σπιρτάδα.

Η οθόνη του, προσωπική μου άποψη, σαν τελική εικόνα αποσπά επίσης θετικά σχόλια, καθώς μπορεί να μην διαθέτει κορυφαίες τεχνολογίες (Super Amoled, Nova κ.λπ.) που έχουν άλλες προτάσεις, καταφέρνει όμως να δείχνει πολύ ζωντανή, χάρη ίσως στο αντίστοιχα ζωντανό μενού της Microsoft (για το οποίο θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά στη συνέχεια). Αντίστοιχα, το μέγεθός της (3,8 ίνστες και ανάλυση 800x480 pixels) φαντάζει μικρό αν τις συγκρίνεις με τις 4, 4+ ίνστες που συναντάς σε άλλες προτάσεις, αλλά από την άλλη (πάλι εκφράζω προσωπική άποψη) προτιμάω το μέγεθος εκείνο που μου επιτρέπει να φθάνει ο αντίχειρας στις τέσσερις γωνίες της οθόνης, χωρίς πρόβλημα.

Βελτιωμένη είναι και η εμπειρία της κάμερας, τομέας στον οποίο –είναι αλήθεια- υστερούσαν σε ένα βαθμό τα τηλέφωνα της HTC. Όχι τόσο στο παιχνίδι των αριθμών, της ανάλυσης δηλαδή, αλλά στην τελική ποιότητα της φωτογραφίας. Το Radar μας φάνηκε ότι προσφέρει καλύτερο βάθος πεδίου, μεγαλύτερη φωτεινότητα, ενώ όσον αφορά τη μέγιστη ανάλυση αυτή αγγίζει τα 5 megapixels. Στον τομέα του video, προσφέρει HD στα 720p. Κάθε στιγμιότυπο που αποθανατίζετε, όπως μάλλον είναι εύκολα αντιληπτό, μπορεί να μοιραστεί πολύ γρήγορα στα social networks που είστε συνδεδεμένοι, μέσα από το μενού της κάμερας. Μάλιστα, η HTC δίνει ότι ο χρόνος ενεργοποίησης της κάμερας, στόχευσης, φωτογράφησης και μοιράσματος του περιεχομένου, μπορεί να είναι μικρότερος των 30 δευτερολέπτων.

Αυτό όμως που με κέρδισε σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών (αλλά και κάποιους άλλους συναδέλφους που είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το Radar) είναι ο χρόνος αυτονομίας που προσφέρει. Είναι γεγονός ότι τα smartphones υποφέρουν σε αυτόν τον τομέα, όμως το Radar, έδειξε πάρα πολύ καλό. Συνδεδεμένος σχεδόν μονίμως σε WiFi δίκτυο, με ενεργοποιημένους δύο e-mail λογαριασμούς και δύο social networks και με αρκετά λεπτά ομιλίας την ημέρα, το κινητό της HTC μου έδινε περισσότερες από 24 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας.

 

Ας μιλήσουμε για τα νέα Windows

Χρησιμοποιώντας μονίμως τα τελευταία τρία χρόνια κάποιο Android τηλέφωνο, λόγω της εκτεταμμένης χρήσης που κάνω στις υπηρεσίες της Google (Gmail, Google Contacts, Google Chat, Google Calendar, Google Docs), η επαφή με το HTC Radar ήταν η πρώτη ολοκληρωμένη εμπειρία που είχα με τα Windows Phone 7. Αυτό που βρήκα εξαιρετικά πρακτικό είναι το γεγονός ότι αρκετές από τις παραπάνω υπηρεσίες που ανέφερα (Gmail, Contacts, Calendar) λειτουργούν άμεσα (από τη στιγμή που σετάρεις το Google λογαριασμό) στο λειτουργικό της Microsoft. Μόνο με αυτό και μόνο το χαρακτηριστικό το HTC Radar έκανε τη μετάβασή μου από το Android στα Windows πανεύκολη. Σ’ αυτό το χαρακτηριστικό η Microsoft φάνηκε να είναι πιο ανοιχτή από τη Google, καθώς η αντίστροφη πορεία (από Windows σε Android) κρύβεται λίγο μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

Πολύ καλές εντυπώσεις αφήνει και συνολικά το λειτουργικό της Microsoft. Ξεφεύγοντας από την τυποποιημένη σχεδιαστική λογική των εικονιδίων σε διάταξη που έχουν τα άλλα δύο λειτουργικά (Android, iOS). Η λογική των μεγάλων εικόνων, των μεγάλων καθαρών γραμματοσειρών στα διάφορα μενού, της αυτόματης προσαρμογής διαφόρων μενού (π.χ. των επαφών ή των εικόνων) με βάση την προηγούμενη χρήση μου είναι στοιχεία που και εικαστικά (αν το εξατάσει κάποιος) εντυπωσιάζουν το χρήστη και τελικά αποδεικνύονται και πρακτικά. Ίσως αρχικά (εφόσον έχεις συνηθίσει να χρησιμοποιείς κάποιο άλλο κινητό) να σε μπερδέψουν αλλά πολύ γρήγορα θα συνηθίσεις και θα σου αρέσει (έτσι πιστεύω) το νέο περιβάλλον που προτείνει η Microsoft (πιο αναλυτικά για το νέο λειτουργικό της Microsoft θα μιλήσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού δεν περιορίζεται μόνο στην επαφή μας με το HTC Radar).

 

To buy or not;

Εγώ θα σου έλεγα ναι. Εφόσον έχεις τη δυνατότητα να δαπανήσεις αυτό το ποσό ή έστω μικρότερο εξαντλώντας ενδεχόμενη επιδότηση από το δίκτυό σου.  Είναι μια νέα εξαιρετικά ποιοτική πρόταση, που θα σε αφήσει πολύ ευχαριστημένο. Αρκεί, όπως είπαμε να είσαι ανοικτός στις αλλαγές, που επιφέρει η μετάβαση από το ένα λειτουργικό στο άλλο.

HTC,WINDOWS PHONE,HTC,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home