Μικρά ιντερνετικά ψέματα

Αλίκη @ 16.07.2010
Μικρά ιντερνετικά ψέματα

Το μεγάλο μου μαράζι ήταν ανέκαθεν ένα: το 1.63 δεν μου έφτανε για να αγναντεύω τον  κόσμο από όσο ψηλά ήθελα. Εντάξει, κοντή δε με λες, μια τυπική ελληνίδα που βάζοντας το 10ποντο της το Σάββατο το βράδυ φτάνει στο ύψος τον μέσο έλληνα (έλα, μη μου το παίζεις πρώτο μπόι, παλιοζουμπά). Εμπόδιο δε μου στάθηκε ποτέ, όμως μου είχε κάτσει στο λαιμό. Βλέπεις, όταν πήγα να βγάλω ταυτότητα στην τρίτη γυμνασίου έπεσα στον μοναδικό ευσυνείδητο αστυνομικό που υπήρχε ανά την ελληνική επικράτεια και ο οποίος με μέτρησε(!) και μετά αρνήθηκε να μου βάλει δυο πόντους παραπάνω όσο κι αν τον θερμοπαρακάλεσα.

Έκτοτε μου έχει μείνει απωθημένο και στην πρώτη ευκαιρία δηλώνω ευθαρσώς ότι τα καλά μου γονίδια με έκαναν να φτάσω το 1.68. Παλιότερα στο διαβατήριο (που έκανα τα γλυκά μάτια στον υπάλληλο κι εκείνος τσίμπησε) και πλέον στις διαδικτυακές μου γνωριμίες. Δεν φταίω εγώ όμως, αγαπητοί ευκολόπιστοι μνηστήρες. Επίσημες και σοβαρές έρευνες που έχουν γίνει για τις διαδικτυακές γνωριμίες υποστηρίζουν ότι όλοι προσθέτουμε γύρω στα 5 εκατοστά ύψος στο ίντερνετ. Και καλά κάνουμε. Τουλάχιστον, εκεί δεν υπάρχει κανένας αστυνομικός με μεζούρα (γκρρρ).

Μη νομίζετε, ωστόσο, πως αυτό είναι το μόνο αθώο ψέμα που μπορεί να σας πει η ευειδής νεαρά ή ο γοητευτικός τύπος που γνωρίσατε στο αγαπημένο σας διαδικτυακό στέκι. Οι επίσημες και απίστευτα πολύ σοβαρές έρευνες που προανέφερα δείχνουν ότι η οικονομική κατάσταση είναι ένα ακόμη πεδίο στο οποίο επιδιδόμαστε με μανία στο σπορ του «βάζω κάτι παραπάνω». Για παράδειγμα γνωρίζεις τον Μπάμπη τον ταξιτζή και σου λέει ότι αυτός από χόμπυ οδηγεί το ταξί, γιατί στην πραγματικότητα η οικογένειά του έχει 5.000 στρέμματα με ελιές και 6 διαμερίσματα (άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι ελληνίδες χαλαρώνουν λίγο τις αυστηρές –χαχα καλό!- αρχές τους άμα είναι να τυλίξουν κανά ματσωμένο, τι φταίει ο Μπάμπης μετά;).

Τελευταίο, αλλά όχι καταϊδρωμένο έρχεται το ψέμα «Hi, Takis, it’s me Natasha». Προφανώς και θα θυμάστε την γνωστή διαφήμιση που έκανε την εμφάνισή της πριν κάτι χρόνια. Ο Τάκης περιμένει τη ρωσίδα-μοντέλο και αντ’ αυτής αντικρίζει το θωρηκτό Ποτέμκιν. Ε, τί νομίζεις βλάκας ήταν ο copywriter που είχε την ιδέα; Βγαλμένα από τη ζωή είναι όλα αυτά. Οι σοβαρές και απίστευτα απειρο-έγκυρες έρευνες που έγιναν έχουν δείξει ότι οι φωτογραφίες που βάζουν οι χρήστες σαν εικόνες του προφίλ τους είναι αρκετά παλιότερες σε σχέση με τις υπόλοιπες φωτογραφίες που έχουν δημοσιεύσει. Για να στο κάνω πιο λιανά: όσο πιο γουάου είναι η φωτογραφία τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να τραβήχτηκε πριν δύο χρόνια και βάλε (τότε που το γκομενάκι δεν είχε πάρει 7 κιλά στην περιφέρεια και ο τύπος είχε ακόμη μαλλιά – πριν οι τρίχες του αποφασίσουν ότι το πάτωμα φάνταζε πιο ελκυστικός τόπος διαμονής).

Προσοχή, λοιπόν: ο κόσμος είναι πονηρός. Αν δεν είσαι κι εσύ ένας από το 99,9% των χρηστών του διαδικτύου που έχει πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες καλό είναι να κρατάς μικρό καλάθι όταν γνωρίσεις το επόμενο ιντερνετικό κελεπούρι. Άλλωστε, άμα το κελεπούρι σου ήταν τόσο σούπερ-ντούπερ όσο θέλει να παρουσιάζεται πιστεύεις ότι δε θα είχαν προλάβει να το τυλίξουν πολύ πριν βγει διαθέσιμο παγανιά στο Facebook;

SOCIAL MEDIA,FACEBOOK,NATASHA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home