Παλιά, πολύ παλιά όμως, αν είχαμε καμιά απορία έπρεπε “να ανοίξουμε κανά βιβλίο”, τώρα βαράμε τρία πλήκτρα στο Google και βρίσκουμε την απάντηση ή, πολλές φορές, θεωρούμε πως έχουμε βρει την απάντηση. Δεν είναι της παρούσης να θυμίσουμε πως υπάρχουν πολλές ψηφιακές μπανανόφλουδες εκεί έξω.
Αυτή τη φορά είπαμε να “παίξουμε” λίγο με τις πολύ βασικές ερωτήσεις που θέτει κανείς, αυτό που στη γλώσσα της δημοσιογραφίας κωδικοποιείται σε “πού, πώς, πόσο, ποιο και γιατί”.
Τι ρωτάμε λοιπόν το Google;
Ποιος είναι….
Πολλοί φαίνεται πως έχουν απορία για την πραγματική ταυτότητα του blogger Πιτσιρίκου, και αν κρίνουμε από τη σειρά κατάταξης η οποία δεν είναι αλφαβητική, ακολουθεί η προσπάθεια ανεύρεσης του ωροσκόπου και μετά έχουμε την απορία για τον ΑΜΚΑ. Ολα αυτά όμως ακολουθούν την ερώτηση-πρωταθλητής “ποιος είναι αυτός” το οποίο θα μπορούσε να απαντηθεί με το “ΑΥΤΟΣ! 1-0!” από το Google αν εγνώριζε φυσικά τα πού και τα πώς. Ενδιαφέρον πως ο ΑΜΚΑ έχει δύο εμφανίσεις στη λίστα των προτεινόμενων, επίσης έχουμε κάποιους που ψάχνουν τον Νίκο Ρωμανό, οι οποίοι είναι σαφώς περισσότερο από εκείνους που αναζητούν τον Αντίχριστο (για να τους πει τον ΑΜΚΑ ίσως).
Πού είναι
Πατριώτες, με την γεωγραφία είμαστε τσακωμένοι, έτσι; Ψάχνουμε το Κιλιμάντζαρο, την έρημο Γκόμπι, την Ειδομένη, τις Βρυξέλλες και τα Διαβατά, πριν αναρωτηθούμε πού είναι η Σία Κοσιώνη (;!, άνθρωποι, πάτε καλά;). Πρωταθλητές της καρδιάς μας, ωστόσο, δεν είναι αυτοί που αναζητούν την δημοσιογράφο του Σκάι, ούτε καν εκείνοι που ψάχνουν την αγάπη, τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή την Αμφίπολη. Είναι εκείνοι που ψάχνουν (ναι φίλες και φίλοι) τον ήλιο (;!)
Πώς είναι
Εδώ ερχόμαστε σε απορίες που έχουν να κάνουν με αγνές αλλά και μεταφυσικές ανησυχίες. Εδώ συναντιώνται αυτοί που αναρωτιούνται πώς είναι σήμερα η Μπουλίτσα, η Πάττυ και η Βάλια (όποιες και αν είναι αυτές), με εκείνους που διερωτώνται πώς είναι τα κονδυλώματα, προφανώς έχοντας δει κάτι ανησυχητικό κατά την πρωινή τους επίσκεψη στο μπάνιο και όλοι αυτοί συναντούν εκείνους που αναζητούν πώς είναι ο παράδεισος που είναι περισσότεροι από εκείνους που αναζητούν την κόλαση. Κάπου εκεί στη μέση βρίσκονται και κάτι συσπάσεις, δεν καταλάβαμε την ερώτηση αλλά δεν είμαστε και το Google.
Τι είναι
Και ρωτάει ο λαός “τι κάνεις” και θα έπρεπε το Google να απαντήσει άραγε; Εδώ αναζητούμε κυρίως θέματα σχετικά με τη γεύση και τα μαγειρέματα της ημέρας, αλλά για κάποιους αυτές είναι πεζές αναζητήσεις και ψάχνουν να βρουν τι είναι αγάπη και ευτυχία. Άμα το βρείτε κάντε το ένα bookmark και στείλτε το και σε εμάς.
Γιατί…
Ελα ντε γιατί; Εδώ η παράδοση νικά σαφώς τους εντέχνους, καθώς η αναζήτηση για το παλιό άσμα με τίτλο “Γιατί γλυκιά μου κλαις” νικά κατά κράτος το αλκινοιωαννίδειο “Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ όταν σε θέλω” που με τη σειρά του νικά το κλασικό “Γιατί με ξύπνησες πρωί”. Βραβείο στην κατηγορία, η αναζήτηση “γιατί μισώ τους Έλληνες” που την αγαπήσαμε ελαφρώς λίγο περισσότερο από το “γιατί ματώνει η μύτη”, έτσι, για την ίντριγκα.
Πόσο άραγε
Εδώ η κατάσταση ήταν λίγο μπερδεμένη καθώς οι αναζητήσεις περιλαμβάνουν κάτι “πόσο μάλλον” και κάτι “πόσο λυπάμαι” και κάτι “πόσο μάλλον στα αγγλικά” και κάτι “πόσο εβδομάδων είμαι”. Αγαπάμε όμως το “πόσο τρώει ένα νεογέννητο”. Μέχρι να χορτάσει, ίσως...
Σχόλια