Η βιομηχανία μας έχει συνηθίσει στο να μας απογοητεύει ή στο να επιλέγει πράγματα με έναν όχι και τόσο ορθολογικό τρόπο. Δες για παράδειγμα τι έχουμε τραβήξει όλοι μας με το USB, που ναι μεν χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία και την ανταλλαγή δεδομένων αλλά πριν φτάσει στην ωριμότητα είχαμε δύο τρεις διαφορετικές υλοποιήσεις USB και μετά, είχαμε και το χαριτωμένο χορευτικό του “βάλε το, δεν μπαίνει έτσι, γύρνα το αλλιώς, όχι δεν μπαίνει έτσι, βάλε το όπως ήταν πριν, μπράβο, συνδέθηκε”. Και αφού μάθαμε να κάνουμε τη σύνδεση με κλειστά τα μάτια βγήκε το… ντουμπλ-φας USB 3, που φυσικά έστειλε όλα τα προηγούμενα USB καλώδιά μας στην ανακύκλωση.
Η Intel, τώρα, υπόσχεται πως οι συνδέσεις μεταξύ των συσκευών θα γίνονται εύκολα και γρήγορα -με το “γρήγορα” να αφορά βασικα΄την ανταλλαγή δεδομένων- με το Thunderbolt 3. Βασικά η εταιρεία προωθεί τα καλά της νέας τεχνολογίας εδώ και δύο χρόνια αλλά οι άλλοι κατασκευαστές δεν δείχνουν να συγκινούνται. Οπότε η εταιρεία αντιμετώπισε το δίλημμα ή να στείλει το Thunderbolt 3 στην ανακύκλωση ή να το προωθήσει όσο περισσότερο μπορεί. Η υποστήριξη, λοιπόν, για την εν λόγω τεχνολογία θα ενσωματωθεί στους επεξεργαστές της Intel και θα δοθεί η δυνατότητα στους άλλους κατασκευαστές να ενσωματώσουν το Thunderbolt 3 στην φιλική τιμή του δωρεάν.
Η ερώτηση είναι αν το χρειαζόμαστε. Η εταιρεία υποστηρίζει πως ναι, και όσοι θεωρούν πως έχει δίκιο υπογραμμίζουν πως με το Thunderbolt 3 θα μπορείς να μεταφέρεις μια ταινία ανάλυσης 4Κ σε χρόνο λιγότερο του μισού λεπτού, καθώς η μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης φτάνει τα 40 Gbps. Συνδυάζοντας, λοιπόν, τη συγκεκριμένη τεχνολογία με τη νέα γενιά υποδοχών USB (τις ντουμπλ-φας που λέγαμε πιο πριν) έχουμε έναν ανίκητο συνδυασμό που υποστηρίζει τροφοδοσία, ανταλλαγή δεδομένων και σύνδεση με άλλες συσκευές. Επειδή την έχουμε ξαναπατήσει με τα ταξίματα θα κρατήσουμε κάποιες επιφυλάξεις, λίγες μεν αλλά επιφυλάξεις…
Σχόλια