Αν δεν θυμάσαι τα γυαλιά της Google είμαστε εμείς εδώ να σου τα υπενθυμίσουμε. Ηταν μια -εκ πρώτης όψεως καλή- ιδέα της Google και είναι γεγονός πως προσπάθησε να την προωθήσει όσο καλύτερα μπορούσε αλλά η τελική υλοποίηση έπασχε. Θες η κάμερα με το λαμπάκι που αναβόσβηνε για να δείχνει στον κόσμο γύρω πως καταγράφει, θες ο όγκος, δεν υπήρχε περίπτωση η συγκεκριμένη προσέγγιση να “περπατήσει” στην αγορά.
Από χθες, η Google πρέπει να νιώθει πως της έβαλε κάποιος τα γυαλιά, στη συγκεκριμένη περίπτωση η τιμή ανήκει στην Intel, και όλοι εμείς εδώ στο deasy ζηλεύουμε τον συνάδελφο Dieter Bohn που τα δοκίμασε και περιέγραψε την εμπειρία του στο The Verge.
Απ’ όσα διαβάζουμε, τα γυαλιά, ονόματι Vaunt είναι πιο διακριτικά σε σχέση με την υλοποίηση της Google, αφού δεν διαθέτουν την αδιάκριτη κάμερα. Εκ πρώτης -και δεύτερης- όψεως μοιάζουν με ένα συμβατικό ζευγάρι γυαλιών αλλά το κρύσταλλο χρησιμοποιείται για να προβάλλει μια σειρά από πληροφορίες μέσα στα μάτια (ή να πούμε στα μούτρα και παρεξηγηθούμε;) του κατόχου τους.
Περισσότερο από την τεχνολογία που θα περιμένεις να έχει ένα ζευγάρι έξυπνων γυαλιών εκείνο που έχει σημασία είναι η σχεδίαση. Τα γυαλιά της Google απέτυχαν γιατί παρέπεμπαν αρκετά σε ανθρωποειδές, πολλά ακουστικά Bluetooth έχουν το ίδιο μειονέκτημα και γενικά οι άνθρωποι είναι διστακτικοί με το να προσαρμόζουν ογκώδη και παράξενα κλαμπατσίμπαλα στο κεφάλι τους (τα ακουστικά δεν μετράνε λόγω συμμετρίας και σε τελική ανάλυση είναι κοντά μας κοντά στα 40 χρόνια πια). Τα γυαλιά Vaunt λειτουργούν ως περιφερεικό σε ένα κινητό τηλέφωνο, ως προέκταση της οθόνης της συσκευής που χρησιμοποιεί και ίσως αυτό το χαρακτηριστικό να τα κάνει εύκολα αποδεκτά από τους καταναλωτές. Οι οποίοι καταναλωτές θα χρειαστεί να περιμένουν αρκετό καιρό για να δουν τα Vault στα καταστήματα. Σειρά έχουν οι δημιουργοί εφαρμογών που θα σκεφτούν διάφορες λύσεις στις οποίες “κολλάει” η χρήση των γυαλιών της Intel. Αναμένουμε με κρυφή ανυπομονησία την εξέλιξη, στο μεταξύ δες το video από το Verge
Σχόλια