Samsung: τεχνητή νοημοσύνη σε όλες τις συσκευές

Samsung: τεχνητή νοημοσύνη σε όλες τις συσκευές

Σε μια εποχή όπου τα προϊόντα και οι υπηρεσίες θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους για να διευκολύνουν αλλά και να εμπλουτίσουν την ζωή των καταναλωτών μας προσκάλεσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τομέα Ηλεκτρονικών της Samsung Electronics, HS Kim, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα με την Samsung αυτή η εποχή ξεκινάει το 2020 και παίζοντας με τους όρους Artificial Intelligence και Internet of Things, έχει και το δικό της όνομα: Intelligence of Things.

Η κορεάτικη εταιρεία υποσχέθηκε ότι το σύνολο των συσκευών και των υπηρεσιών της, ανεξαρτήτως κλάδου, θα υποστηρίζουν AI και IoT. Από τις τηλεοράσεις μέχρι τις οικιακές συσκευές αλλά και τις φορητές συσκευές. Η αρχή έχει γίνει, αφού ήδη 600 εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο έχουν χρησιμοποιήσει έστω και μία φορά τον ψηφιακό βοηθό bixby, όμως τα επόμενα βήματα αναμένεται να είναι πιο εντατικά, αφού οι χρήστες αποδέχονται σταδιακά τη νέα αυτή τεχνολογία.

 

Το κέντρο δράσης των καταναλωτών είναι το σπίτι

Ας παραθέσουμε μερικά στατιστικά στοιχεία και προβλέψεις για τις αλλαγές που συντελούνται στις συνήθειες των χρηστών και πως αυτές βέβαια επηρεάζουν τις επιλογές και την κατεύθυνση των εταιρειών:

-  Το 2050 εκτιμάται ότι το 70% του πληθυσμού της γης θα κατοικεί στις πόλεις

-  Για το 75% της γενιάς των millennials το σπίτι αποτελεί χώρος ψυχαγωγίας

-  Το 24% των Ευρωπαίων πολιτών δουλεύουν (και) από το σπίτι τους

-  Το 25% των  Ευρωπαίων πολιτών χρησιμοποιούν την κουζίνα ως χώρο εργασίας (γραφείο) ή ανάγνωσης

-  Το 24% των Ευρωπαίων πολιτών χρησιμοποιούν την κουζίνα και ως χώρο ψυχαγωγίας

Στοιχεία, που υποδεικνύουν ότι το σπίτι εξελίσσεται σταδιακά σε κέντρο δράσης για τους καταναλωτές. Σ’ αυτό το χώρο λοιπόν, που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία για τον καταναλωτή ή που δαπανά πολύ περισσότερο χρόνο, είναι σημαντικό να λαμβάνει μια ακόμα πιο πλούσια εμπειρία από τις συσκευές που χρησιμοποιεί.

Γράψαμε σε προηγούμενο κείμενο για το πως η Samsung έβαλε ένα ακόμα στοιχείο τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της τηλεόρασης, με στόχο να εμπλουτίσει την εικόνα που θα λαμβάνει ο χρήστης. Μια κίνηση, ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση που έχει χαράξει. Το άλλο βήμα που υλοποίησε η κορεάτικη εταιρεία έρχεται από τις οικιακές συσκευές. Tο ψυγείο Family Hub αναγνωρίζει τις τροφές που υπάρχουν στα ράφια του και ανάλογα προτείνει συνταγές, που προβάλλονται στην εξωτερική οθόνη αφής, που λειτουργεί ως πίνακας ελέγχου.  Στην ίδια οθόνη μπορεί ο χρήστης να δει το τηλεοπτικό πρόγραμμα της τηλεόρασης ή μπορεί να συνδεθεί σε μια μουσική υπηρεσία για το streaming μουσικής. Με το Bixby και το Voice ID, ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει στιγμιαία τις εξατομικευμένες πληροφορίες που έχει ανάγκη, ενώ η λειτουργία Family Hub’s Meal Planner τον βοηθάει να οργανώσει το γεύμα του (ή της οικογένειας), με προτάσεις συνταγών που του ταιριάζει περισσότερο.           

Πλυντήρια με το σύστημα φροντίδας πλύσης Q–rator με τεχνολογία ΑΙ που λειτουργεί σαν ένας εξατομικευμένος και ευφυής βοηθός, ενώ η λειτουργία Laundry Planner ελαχιστοποιεί τον χρόνο που ξοδεύεται στο πλύσιμο των ρούχων, επιτρέποντας στους χρήστες να αρχίζουν και να σταματούν την πλύση σύμφωνα με το πρόγραμμά τους.

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και δεν είναι τα σενάρια, που μπορεί να γράφαμε πριν από μερικούς μήνες. Είναι μια νέα πραγματικότητα και όλες οι παραπάνω λύσεις αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα στην αγορά.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας βρισκόμαστε μόλις στο πρώτο στάδιο της απελευθέρωσης της δύναμης που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία AI στον καταναλωτή. Για τη Samsung η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια στρατηγική κατεύθυνσή της με επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να διασφαλίσει τη συνεχή ενσωμάτωση των εξελίξεων στο hardware, το λογισμικό και τις υπηρεσίες. Μέσα από αυτήν την επένδυση η εταιρεία θέλει να σχεδιάσει και να αναπτύξει ανθρωποκεντρική τεχνολογία ΑΙ, που συνεχώς μαθαίνει και βελτιώνει τις ζωές των χρηστών με έναν ακόμα πιο έξυπνο, χρήσιμο και προσωποιημένο τρόπο.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home