Ο ακήρυκτος ανταγωνισμός για τις καλύτερες σέλφι, για εκείνες που θα λάβουν τα περισσότερα like, “τέλειο”, “ουαου”, “τι παιδί είσαι εσύ”, “εκπληκτικό” κ.τ.λ. έχει τα θύματά του.
Σύμφωνα με μια νεότερη μελέτη της αμερικανιικής Ιατρικής Βιβλοθήκης, έχουν καταγραφεί συνολικά 259 θάνατοι σε 137 περιστατικά μεταξύ Οκτωβρίου 2011 και Νοεμβρίου 2017. Αυτό φυσικά σημαίνει πως σε ουκ ολίγες περιπτώσεις είχαμε να κάνουμε με ομαδικές και παράτολμες (προφανώς) σέλφι.
Επίσης, οι νέοι είναι -αναμενόμενο μάλλον- περισσότερο ευάλωτοι στις παράτολμες πόζες και για τον λόγο αυτό η μέση ηλικία όσων έχασαν τη ζωή τους για μια ριψοκίνδυνη σέλφι ήταν μόλις τα 23 χρόνια.
Βεβαίως πιο παράτολμοι είναι οι άνδρες και το αποτυπώνει και η μακάβρια στατιστική στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόνο το 1/4 των θυμάτων.
Τα περισσότερα θύματα έχουν αναφερθεί στην Ινδία, ενώ ακολουθούν Ρωσία, ΗΠΑ και Πακιστάν. Συνηθέστερες αιτίες θανάτου αναφέρονται ο πνιγμός, ο θάνατος με εμπλοκή μεταφορικού μέσου και η πτώση.
Οι συντάκτες της έρευνας βασίστηκαν σε αναφορές σε αγγλόφωνα μέσα και παραδέχονται πως ο πραγματικός αριθμός εκείνων που πήγαν στον άλλο κόσμο στη διεκδίκηση μιας παράτολμης σέλφι είναι μεγαλύτερος. Μάλλον θα συμφωνήσουμε.
Σχόλια