Invent ICT: η πρόκληση της διασύνδεσης πανεπιστημιακής έρευνας και αγοράς έχει απάντηση

Στις 21 Νοεμβρίου η μεγάλη ανοικτή εκδήλωση.

Deasy @ 18.11.2019
Invent ICT: η πρόκληση της διασύνδεσης πανεπιστημιακής έρευνας και αγοράς έχει απάντηση

Πώς η καινοτομία και η σημαντική έρευνα που παράγεται στα ελληνικά Πανεπιστήμια μπορεί να βρει το δρόμο της προς την αγορά και την πρακτική εφαρμογή της; Η διασύνδεση των δύο αυτών πόλων παραμένει μια σημαντική πρόκληση για την ελληνική πραγματικότητα και αποτελεί τον κύριο στόχο που έθεσε από την πρώτη στιγμή το Invent ICT, το πρόγραμμα στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας που παράγεται στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Άλλωστε, η πρώτη ύλη -το ταλέντο και οι ιδέες- ήταν πάντα πλούσια στα Πανεπιστήμιά μας, προσφέροντάς μας ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, που τελικά δεν έχουμε καταφέρει να εκμεταλλευτούμε όσο θα μπορούσαμε.

Σε αυτό το μεγάλο ζητούμενο επιχειρεί να απαντήσει το Invent ICT, η μοναδική deep tech θερμοκοιτίδα και η πρώτη θερμοκοιτίδα Σύμπραξης Δημόσιου κι Ιδιωτικού Τομέα στην Ελλάδα με συμμετέχοντες το ΕΠΙ.νοώ, τη δομή επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την οργάνωση Industry Disruptors – Game Changers, που διαθέτει διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες. Επιπλέον, το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας.

Μέσω μια δωδεκάμηνης διαδικασίας «επώασης» το πρόγραμμα Invent ICT παρέχει πρόσβαση σε εξειδικευμένη τεχνογνωσία και έχει ως στόχο την ωρίμανση μιας επιχειρηματικής ιδέας πανεπιστημιακών ομάδων σε βιώσιμη επιχείρηση.

Ολοκληρώνοντας τον δεύτερο κύκλο του, την ερχόμενη Πέμπτη το Invent ICT πραγματοποιεί την μεγάλη ανοικτή εκδήλωση στην οποία οι 11 ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια στο κοινό, ενώ μέσω κλειστών συναντήσεων θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε χρηματοδοτικά σχήματα.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της ανοικτής εκδήλωσης, εκπρόσωποι της αγοράς, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του οικοσυστήματος καινοτομίας θα συζητήσουν ιδέες για το παρόν και το μέλλον της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα, προτάσεις για μεγαλύτερη διασύνδεση της πανεπιστημιακής έρευνας με την αγορά και ευκαιρίες για το επιχειρείν που δημιουργούνται από την προοπτική του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας και της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Η ανοικτή εκδήλωση του Invent ICT θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή (Ερατοσθένους 13, Αθήνα), από τις 5 το απόγευμα ως τις εννιά το βράδυ. Αν θες να εξασφαλίσεις τη θέση σου για να παρακολουθήσεις την εκδήλωση πάτα εδώ.

 

Οι ομάδες που παρουσιάζουν τις ιδέες τους στην εκδήλωση

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Invent ICT στις 21 Νοεμβρίου τις ιδέες τους θα παρουσιάσουν, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω ομάδες:

Trimsignal: Μια καινοτόμος ιδέα επιτάχυνσης ρολογιού σε οποιοδήποτε ολοκληρωμένο κύκλωμα η οποία μπορεί να αυξήσει την απόδοση 20-65% ή να μειώσει την κατανάλωση 15-40%, διατηρώντας την αρχική σχεδίαση και την ονομαστική τάση.

e-kinesis: H e-Kinesis προτείνει την παραγωγή ενός αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος παραγωγής ισχύος, ειδικά σχεδιασμένου για χρήση σε αστικά λεωφορεία, που μπορείτε είτε να τοποθετηθεί σε νέα αστικά λεωφορεία είτε να χρησιμοποιηθεί για την ανακατασκευή παλαιών στόλων.

AccessLab: Η AccessLab αναπτύσσει ένα πλοηγό για αναπηρικά αμαξίδια, προτείνοντας προσβάσιμες διαδρομές και δυνατότητα reporting εμποδίων, όπως οι παραβάσεις στάθμευσης.

Nable Solutions: Η ομάδα της Nable Solutions έχει δημιουργήσει μία λύση SaaS, το “Assistant”, a SaaS, που έχει ως στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα ατόμων με προβλήματα κινητικότητας, διασυνδέοντάς τα μεταξύ τους ή με φορείς και επιχειρήσεις που μπορούν να κατανοήσουν και να βοηθήσουν στις ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν.  

CoffeCo: Η λύση έχει στόχο την εκμετάλλευση οργανικών υπολειμμάτων καφέ με σκοπό την απομόνωση φυσικών πολυφαινολών, προτείνοντας έναν εναλλακτικό τρόπο  ’παραγωγής’’ πολυφαινολικών πιο οικονομικό και εξίσου αποτελεσματικό με τους ήδη υπάρχοντες.

Founderhood: Η εταιρεία αναπτύσσει μία πλατφόρμα που οργανώνει προγράμματα προ-επιτάχυνσης με στόχο τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, παρέχοντας τα κατάλληλα εργαλεία για να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους, να βρουν νέους συνεργάτες και να αυξήσουν τον αριθμό των πελατών τους.

Evotropia: Στην παρούσα φάση, η Evotropia αναπτύσσει το πρώτο της προϊόν. ένα πρωτότυπο λογισμικό για τη δημιουργία ψηφιακής χρηματιστηριακής αγοράς για συναλλαγές αποβλήτων σε πραγματικό χρόνο με υψηλή παραμετροποίηση που θα βελτιστοποιήσει τις βιομηχανικές υποδομές συμβίωσης.

Brain Insurtech: Αντιγράφοντας το μοντέλο της Google η Brain InsurTech θέλει να προσφέρει αντίστοιχη εμπειρία και στον κλάδο Ασφάλισης Ζωής & Υγείας με μία Software as a Service λύση, που προσφέρει πλήθος τεχνολογικών εργαλείων, τα οποία βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα.

Bioenvi: To Bioenvi είναι μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα η οποία έχει στόχο να ενισχύσει την ανακύκλωση και να αυξήσει τον όγκο των προς εμπορική αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home