Πέθανε ο μπαμπάς του copy - paste

Πέθανε ο μπαμπάς του copy - paste

Θα λέγαμε κάτι βλάσφημο σαν το “κόπι πάστε” που είχε πει και ένας υπουργός αλλά δεν είμαστε τέτοιοι τύποι.

Όπως λοιπόν μας πληροφορεί το έγκυρο Gizmodo ο Λάρι Τέσλερ εγκατέλειψε τη γειτονιά μας πριν από λίγες ημέρες, την περασμένη Δευτέρα για την ακρίβεια και μπορεί να μην έγινε διάσημος όπως ο Μπιλ Γκέιτς ή ο Στιβ Τζομπς αλλά πρόσθεσε ένα σημαντικό λιθαράκι (μάλλον κάτι μεγαλύτερο από λιθαράκι) ώστε οι υπολογιστές να γίνουν κτήμα όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων.

Ο Τέσλερ γεννήθηκε το 1945 στη Νέα Υόρκη και σπούδασε πληροφορική στο Στάνφορντ, ενώ ασχολήθηκε μετά με την τεχνητή νοημοσύνη. Συμμετείχε σε κινήματα εναντίον των μονοπωλίων και του πολέμου και το 1973 βρέθηκε στον Παράδεισο της έρευνας εκείνης της εποχής, τη θερμοκοιτίδα από την οποία γεννήθηκαν πολλές καινοτομίες, δηλαδή στο Κέντρο Ερευνών της Xerox στο Πάλο Αλτο (οι φίλοι το γνωρίζουν ως Xerox PARC).

Εκεί, ο Τέσλερ συνάντησε τον Τιμ Μοτ και μαζί εργάστηκαν για την ανάπτυξη ενός επεξεργαστή κειμένου που ονομαζόταν… Τσιγγάνος (Gypsy) και εκεί δημιούργησε τις λειτουργίες της αποκοπής, της αντιγραφής και της επικόλλησης, δηλαδή του cut, copy, paste αντίστοιχα. Το 1980 υπάκουσε στις Σειρήνες της καινοτομίας (είμαστε γλαφυροί όταν θέλουμε) και έπιασε δουλειά στην Apple όπου τελειοποίησε τις τρεις λειτουργίες. Κάποια στιγμή επίσης ήταν και Chief Scientist στην εταιρεία απ’όπου έφυγε το 1997 για να ιδρύσει την Stagecast. Βασική δραστηριότητα της εταιρείας ήταν η κατασκευή λογισμικού που θα έκανε την υπόθεση του προγραμματισμού πιο προσιτή στα παιδιά. Στα επόμενα χρόνια ο Τέσλερ εργάστηκε στην Amazon και την Υahoo ενώ την τελευταία δεκαετία εργαζόταν ως σύμβουλος. Μας άφησε σε ηλικία 75 ετών αλλά μας άφησε τις λειτουργίες που σήμερα παίζουμε στα δάχτυλα με τους συνδυασμούς των γραμμάτων Control+C, Control+V, Control+X.

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home