Όταν γράφαμε το Μάιο για μια αλλόκοτη ιαπωνική εφεύρεση, το φιλί μέσω Ίντερνετ, ξέραμε ότι η συγκεκριμένη επινόηση θα ήταν μόνο μία από τις σχετικές με την τεχνολογία παραξενιές του 2011· απλώς περιμέναμε να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε. Και, κρίνοντας από τη σχετική λίστα που κυκλοφόρησε το CNN λίγο πριν την εκπνοή του προηγούμενου χρόνου, δεν ήταν και λίγα!
Πέρα από το... ψηφιακό φιλί, το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο σημειώνει ένα ρομπότ στρουθοκάμηλο που σκοπεύει να γίνει το πιο γρήγορο δίποδο του πλανήτη, ένα γερμανικό αυτοκίνητο που παίρνει εντολές από την εγκεφαλικής δραστηριότητας του οδηγού, το νέο «planking» που λέγεται «owling» και που συνίσταται στο να κάθεται κανείς σαν κουκουβάγια όπου μπορεί, ένα γιλέκο που αγκαλιάζει αυτόν που το φοράει –επίσης από την Ιαπωνία, τη χώρα που παλιότερα μας έδωσε ένα μαξιλάρι σε σχήμα γυναικείων μπουτιών- μια φωτογραφική μηχανή από την Panasonic (τη Lumix FX77) που κάνει άμεσο ρετούς στα πρόσωπα που φωτογραφίζει, μια κόμπρα που έφυγε από τον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ και απέκτησε το δικό της κανάλι στο Twitter, έναν παλιό ράπερ (τον MC Hammer) που αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα μηχανή αναζήτησης (η οποία, ωστόσο, ακόμα δε λειτουργεί) και τον πιο διάσημο κυνηγό του online κόσμου –τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος τον Μάιο δήλωσε σε όλον τον κόσμο ότι τρώει μόνο ό,τι σκοτώνει ο ίδιος.
Και δεν ήταν τα μόνα: είδαμε ακόμα τη Samsung να μηνύει την Apple, μεταξύ άλλων, για το πώς η τελευταία χρησιμοποιεί στα προϊόντα της τα emoticon, τον Τζεφ Μπέζος του Amazon να επενδύει 42 εκατομμύρια δολάρια σε ένα πρότζεκτ που σχετίζεται με την κατασκευή ενός ρολογιού που θα λειτουργεί για 10.000 χρόνια και μάθαμε από έναν αμερικανό μπλόγκερ που ζει στην Κίνα για τα μαϊμούδες καταστήματα της Apple που ξεφύτρωναν (και ξεφυτρώνουν ακόμα) σαν μανιτάρια στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.
Θα δούμε και θα ακούσουμε ακόμα πιο ακραία πράγματα μέσα στο 2012; Είναι σχεδόν βέβαιο! Όχι μόνο επειδή η τεχνολογία συνδέεται κάθε μέρα όλο και πιο οργανικά με τη ζωή μας αλλά και επειδή ένας χώρος που στηρίζεται στην πρωτοτυπία και την καινοτομία δεν μπορεί παρά να γεννάει παράξενα πράγματα και εκτός υπολογιστών. Και, εν τέλει, επειδή τα πάντα δεν μπορούν να είναι πάντα σοβαρά.
Σχόλια