Ελβετός τραπεζίτης και έξυπνος κυνόδοντας

(να μασάς ή να μιλάς;)

Deasy @ 31.07.2013
Ελβετός τραπεζίτης και έξυπνος κυνόδοντας

Σιγά μη σταματήσουν τα παιχνίδια τους στο εργαστήριο.

Δύο τουλάχιστον ομάδες ερευνητών κατασκεύασαν ισάριθμα "έξυπνα" κυκλώματα που θα μπορούν να εμφυτευτούν στο στόμα, στα δόντια για την ακρίβεια και να δινουν χρήσιμες (χμμμ) πληροφορίες για ό,τι λέμε και για ό,τι βάζουμε στο στόμα μας.

Τώρα, θα πεις, γιατί να το κάνω αυτό; Λογικά κάθε άνθρωπος ξέρει τι βάζει στο στόμα του και τι βγαίνει απ' αυτό ακόμα και στις περιπτώσεις που του λένε πως "δεν ξέρει τι λέει".  Υποτίθεται πως τα εν λόγω εμφυτεύματα θα αναλύουν τη μοριακή σύνθεση των εισερχομένων και αν κάτι δεν πάει καλά θα μπορούν να χτυπήσουν ένα συναγερμό.

Σε μια καλή εφαρμογή αυτών των εφευρέσεων θα μπορούσαμε να εντάξουμε τις μολυσμένες τροφές. Φαντάσου να έχεις ένα μπιφτέκι από κρέας, για παράδειγμα, αλόγου ιπποδρομιών. Με το που θα τρως την πρώτη μπουκιά μπορεί να σου'ρχεται ένα μήνυμα στο κινητό σου "φτύστο γρήγορα αυτό". Ομοίως σε κάποιο εστιατόριο θα μπορεί να σε ειδοποιεί πως αυτό το φρέσκο ψάρι ψαρεύτηκε πριν από 15 μέρες κάπου στον Ατλαντικό και ταξίδεψε μέχρι το πιάτο σου στην καρότσα ενός ημιφορτηγού κάνοντας ηλιοθεραπεία. Βέβαια, θα πεις, στην περίπτωση αυτή μάλλον η μύτη σου θα σ'έχει ενημερώσει νωρίτερα, σωστό και αυτό.

Στην κακή εφαρμογή των ίδιων εφευρέσεων μπορούμε να σκεφτούμε την ειδοποίηση της ασφαλιστικής σου εταιρείας γι'αυτό το δεύτερο μπιρόνι που κατεβάζεις μαζί με την πίτσα βλέποντας τον αγώνα ή για το τέταρτο μοχίτο της τελευταίας ώρας σε κάποιο μπαρ. Οχι, δεν μας αρέσει κάτι τέτοιο.

Η μία ιδέα παίρνει την κλασική συνταγή των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων πυριτίου η δεύτερη βασίζεται σε ένα μοριακό "έξυπνο" κύκλωμα κατασκευασμένο από γραφένιο (πάντα μας αρέσουν τα θέματα με εξωτικά υλικά στο deasy) και πες μας τώρα αν θα'βαζες τέτοια πράγματα στο στόμα σου. Για να μη λες ότι όλα αυτά τα κατεβάζουμε από το κεφάλι μας, ορίστε και η επιστημονική περιγραφή του ενός εγχειρήματος και ορίστε και ένα σχετικό ρεπορτάζ από το ABC News.

Τώρα που το ξανασκεφτόμαστε, καλά είναι που χρειαζόμαστε μόνο οδοντίατρο σήμερα. Φαντάζεσαι στο μέλλον να χρειαζόμαστε και ηλεκτρονικό να μας μερεμετίζει τα δόντια; 

ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home