Η Carly Fiorina διετέλεσε διευθύνουσα σύμβουλος στην Hewlett Packard από το 1999 έως το 2005. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, το 2002, η εταιρεία ολοκλήρωσε μια κολοσσιαία εξαγορά της (τότε) μεγαλύτερης ανταγωνίστριας Compaq, μία κίνηση που οδήγησε στη δημιουργία του μεγαλύτερου κατασκευαστή προσωπικών υπολογιστών. Η ίδια δηλώνει περήφανα ότι η 6ετής παρουσία της στη συγκεκριμένη εταιρεία είχε ως αποτέλεσμα το διπλασιασμό του τζίρου της και τον τετραπλασιασμό της ρευστότητας. Ωστόσο για όσους απασχολούνταν τότε με τη δημοσιογραφία στο χώρο της τεχνολογίας θα θυμούνται ότι η κ. Fiorina ουσιαστικά οδηγήθηκε σε παραίτηση από τη θέση της λόγω των συνεχών κριτικών που δεχόταν από το διοικητικό συμβούλιο της Hewlett Packard.
Δέκα χρόνια μετά, οι φιλοδοξίες μιας από τις ισχυρότερες γυναίκες του χώρου της τεχνολογίας φθάνουν ως τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με συνέντευξή της, η οποία δημοσιεύεται σε μεγάλα διεθνή μέσα, το ενδεχόμενο να θέσει τον εαυτό της υποψήφιο για το αξίωμα της προέδρου των ΗΠΑ (οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν ως γνωστόν το 2016) συγκεντρώνει 90% πιθανότητες, ωστόσο πριν ανακοινωθεί η ίδια θέλει «να έχει ολοκληρώσει την απαραίτητη υποστήριξη και χρηματοδότηση, όπως όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι». Για την Carly Fiorina δεν είναι η πρώτη φορά που θα εμπλακεί με την πολιτική, καθώς το 2008 ήταν σύμβουλος στον προεκλογικό αγώνα του ρεπουμπλικανού υποψηφίου John McCain, ενώ το 2010 απέτυχε να εκλεγεί στη Γερουσία, χάνοντας τη θέση της από την υποψήφια του δημοκρατικού κόμματος στην Καλιφόρνια.
Στην παρούσα φάση και λίγο πριν την επισημοποίηση της υποψηφιότητας της τα πυρά της Carly Fiorina έχουν ως στόχο, όπως μάλλον θα ήταν αναμενόμενο, το φαβορί για την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών, Hillary Clinton, η οποία το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει τις κατηγορίες ότι σχεδόν ολόκληρη η ηλεκτρονική της αλληλογραφία, όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών, γινόταν μέσω ενός προσωπικού της λογαριασμού και όχι ενός κρυπτογραφημένου κυβερνητικού λογαριασμού.
Σχόλια