H Xiaomi 14T Series απελευθερώνει το φωτογραφικό σας ταλέντο

Nέες κάμερες σε συνεργασία με την Leica και προηγμένες ΑΙ λειτουργίες υπόσχονται εξαιρετικές φωτογραφίες, ακόμα και σε λιγοστό φως.

Advertorial @ 09.10.2024
H Xiaomi 14T Series απελευθερώνει το φωτογραφικό σας ταλέντο

Βραδάκι στον υποφωτισμένο πεζόδρομο του Θησείου ένα ζευγάρι τουριστών αγκαλιασμένο με την Ακρόπολη στον ορίζοντα δημιουργεί ένα πολύ όμορφο φωτογραφικό κάδρο. Μπορεί το smartphone που έχεις στο χέρι σου να αποδώσει την εικόνα που βλέπεις με τα μάτια σου; Το προσπαθείς αλλά είτε ο ψηφιακός θόρυβος είτε το ελαφρύ κούνημα του χεριού σου κατά τη λήψη, αλλοιώνουν το αποτέλεσμα που είχες στο μυαλό σου.

Η φωτογράφιση σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες αποτελεί πάντα μια πρόκληση για τα smartphones. Όμως, η Xiaomi με τη νέα σειρά Xiaomi 14T έρχεται να αλλάξει το παιχνίδι παρουσιάζοντας δύο νέα μοντέλα που ανταποκρίνονται με επιτυχία στις προκλήσεις του λιγοστού φωτός, απελευθερώνοντας το φωτογραφικό σας ταλέντο. Τρεις νέοι φωτογραφικοί φακοί Leica Summilux. Πολλαπλά εστιακά επίπεδα έτσι ώστε ο χρήστης να φέρει όσο κοντά ή μακριά θέλει το φωτογραφικό του θέμα. Μεγάλος αισθητήρας Light Fusion 900 που εγκλωβίζει το απαραίτητο φως, ακόμα και σε σκοτεινές συνθήκες. Και βέβαια μια απολαυστική μεγάλη οθόνη CrystalRes AMOLED 144Hz που αποδίδει αυτές τις φωτογραφίες με εξαιρετικά, ζωντανά χρώματα. Και βέβαια, μαζί με όλα τα παραπάνω, ένα σώμα από τα καλύτερα υλικά και όλα τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός προηγμένου smartphone για να ανταποκρίνεται σε όλες τις υπόλοιπες, μικρές και μεγάλες, καθημερινές ανάγκες, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Ξεχάσαμε κάτι; Ναι, ένα πλήθος πρωτόγνωρων εμπειριών, χάρη στις νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, σε συνεργασία με τη Google, που έρχονται να διευκολύνουν πολυεπίπεδα το χρήστη.

Για μια ακόμη χρονιά, αυτή τη φορά με τη σειρά Xiaomi 14T, έρχεται υπερπλήρης στα τεχνικά της χαρακτηριστικά, δικαιολογώντας τον τίτλο flagship killer που έχει αποδοθεί σε κάθε μοντέλο με την κατάληξη «Τ» στην ονομασία του, από το 2019 μέχρι και σήμερα.

 

Φωτογραφικές λήψεις με τη σφραγίδα της Leica

Φέτος η σειρά Xiaomi 14T επανασυστήνεται στο κοινό, ανεβάζοντας τον πήχη στον τομέα της φωτογραφίας, σε συνεργασία με τη Leica. Ο γερμανικός διάσημος οίκος προσφέρει τρεις νέους φακούς της σειράς Summilux, διαφορετικής εστιακής απόστασης, προσφέροντας στον τυχερό κάτοχο του Xiaomi 14T ή ακόμα περισσότερο του Xiaomi 14Τ Pro τη δυνατότητα να αποτυπώνει άψογες εικόνες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι νέοι φακοί διαθέτουν μεγάλο διάφραγμα και εξαιρετική οπτική απόδοση, καταγράφοντας κάθε λεπτομέρεια στην εικόνα και αποδίδοντας τα μέγιστα σε παραμέτρους, όπως η αντίθεση και η ζωντάνια των χρωμάτων. Χαρακτηριστικά, οι τρεις νέοι φακοί στο Xiaomi 14T Pro καλύπτουν τις εστιακές αποστάσεις που χρησιμοποιούνται περισσότερο στη φωτογραφία, με ένα εύρος από τα 15mm για τον υπερευρυγώνιο, τα 23mm για την κύρια ευρυγώνια κάμερα ανάλυσης 50MP και τα 60mm (επίσης 50MP) για τον telephoto, ιδανικός για κάθε είδους πορτρέτο. Παράλληλα, το συγκεκριμένο σύστημα φακών καλύπτει εξειδικευμένες εστιακές αποστάσεις έως τα 120mm, επιτρέποντας στο χρήστη να φέρει το θέμα του όσο κοντά θέλει.

Για να ανταποκρίνεται ακόμα καλύτερα σε συνθήκες που το φως δεν είναι σύμμαχος του χρήστη, η Xiaomi έχει τοποθετήσει προηγμένους οπτικούς αισθητήρες, μεγάλης διάστασης και υπερυψηλού δυναμικού εύρους, που εγκλωβίζουν περισσότερο φως, ενώ το σύστημα Xiaomi AISP, μια πρωτοποριακή μίξη software και hardware, βελτιώνει σημαντικά την απόδοση στην επεξεργασία της εικόνας, που εκτελείται αυτόματα στο παρασκήνιο.

Στον τομέα του βίντεο η δυνατότητα εγγραφής 4K από οποιοδήποτε φακό, ακόμα και από εκείνον της selfie κάμερας θα ενθουσιάσει κάθε ερασιτέχνη βιντεογράφο, ενώ για ακόμα καλύτερη εμπειρία η κύρια ευρυγώνια κάμερα μπορεί να απαθανατίσει και αρχεία 8Κ. Μάλιστα, όσοι έχουν αυξημένες απαιτήσεις θα ενθουσιαστούν με λειτουργίες, όπως ο διακόπτη εστίασης και υποστήριξη modes, όπως το MasterCinema ή το Director mode.

 

Η τεχνητή νοημοσύνη στην καθημερινότητα του χρήστη

Με τη σειρά Xiaomi 14T η εταιρεία σηματοδοτεί και μια νέα εποχή στη χρήση και στις ευκολίες που μπορεί να προσφέρει ένα smartphone. Σε συνεργασία με τη Google, τα δύο νέα μοντέλα φέρνουν νέες ΑΙ λειτουργίες, προς όφελος της επικοινωνίας, της παραγωγικότητας και της ψυχαγωγίας του χρήστη.

Ενδεικτικά με το Circle to Search ο χρήστης μπορεί να κυκλώσει με το δάχτυλό του ένα αντικείμενο που εμφανίζεται σε κάποια εικόνα και άμεσα να βρει πληροφορίες για αυτό στο Internet. Με το μεταφραστή ΑΙ δεν θα χαθείτε… στη μετάφραση σε κάθε επικοινωνία σε μια διαφορετική γλώσσα. Επισκέπτεστε μια ξένη χώρα και θέλετε να μιλήσετε με κάποιο ντόπιο; Θέλετε να τηλεφωνήσετε σε ένα κέντρο εξυπηρέτησης του εξωτερικού; Είστε σε ένα επαγγελματικό meeting με ξένους;  Η σειρά Xiaomi 14T μπορεί να μεταφράσει σε ζωντανό χρόνο τα λόγια του συνομιλητή σας, είτε βρίσκεται απέναντι είτε στην… άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Με το ΑΙ recorder μπορείτε επίσης να ηχογραφήσετε οποιαδήποτε συνάντησή σας και το τηλέφωνο να σας αποδώσει σε γραπτό κείμενο τη συνομιλία, ξεχωρίζοντας μάλιστα τους συμμετέχοντες. Από την άλλη πλευρά, με τις Σημειώσεις ΑΙ, μπορείτε να έχετε άμεσα στην οθόνη της συσκευής την περίληψη ή τη μετάφραση ενός κειμένου.

Εξίσου ενδιαφέρουσες ΑΙ λειτουργίες θα βρουν και οι δημιουργεί περιεχομένου, όπως το ΑΙ Subtitles, με την αυτόματη δημιουργία υποτίτλων ή ακόμα και για την επεξεργασία φωτογραφιών και video που έχετε αποθηκευμένα στη συσκευή.

 

Κορυφαία ποιότητα και εξοπλισμός

Όλα τα παραπάνω η Xiaomi καταφέρνει να τα συνδυάσει σε ένα εξαιρετικά ποιοτικό και συνάμα κομψό σώμα. Οι απαλές γραμμές του συνδυάζονται με μια υψηλού επιπέδου ανθεκτική κατασκευή, από κράμα αλουμινίου που χαρίζει μεγαλύτερη ακαμψία σκελετού και υψηλότερη αντοχή σε ατυχήματα, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται και πιστοποίηση στεγανοποίησης IP68.

Η οθόνη που κυριαρχεί στην μπροστινή επιφάνεια δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, προσφέροντας ανάλυση έως 2.712×1.220 pixel, ρυθμό ανανέωσης έως και τα 144Hz, αποδίδοντας κάθε τύπο περιεχομένου με ζωντανά χρώματα. Ακόμα και στο έντονο φως, χάρη στη μέγιστη φωτεινότητα των 4000 nits Πιστοποιήσεις όπως TÜV Rheinland Low Blue Light, TÜV Rheinland Flicker Free και TÜV Rheinland Circadian Friendly υπόσχονται ξεκούραστη θέαση για τα μάτια του χρήστη, ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση.

Η Xiaomi έχει εξοπλίσει τα νέα της μοντέλα με την απαραίτητη υπολογιστική ισχύ ενός flagship smartphone, με το Dimensity 9300+ chipset και την δωδεκαπύρηνη Immortalis-G720 MC12 GPU για τα γραφικά να προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις σε κάθε είδους σενάριο χρήσης. Μαζί και η πλούσια RAM των 12GB, όπως και ο αποθηκευτικός χώρος έως 512GB.

Κερασάκι… στην τούρτα της σειράς Xiaomi 14T είναι η υποστήριξη ταχύτατης φόρτισης έως τα 120W μέσω καλωδίου ή στα 50W με τη χρήση ασύρματου φορτιστή. Μόλις 20 λεπτά αρκούν για μια πλήρη φόρτιση της συσκευής.

 

Ένας ακόμη λόγος να αποκτήσετε τη νέα σειρά Xiaomi 14T

To λανσάρισμα της σειράς Xiaomi 14T συνοδεύεται και με απίθανες προσφορές και δώρα από την εταιρεία. Για όσους σπεύσουν να αποκτήσουν μία συσκευή τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας της και μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, θα πάρουν ως δώρο και την σκούπα Vacuum G10 Plus, αξίας 300 ευρώ, επιτυγχάνοντας έτσι ένα super deal.

Η σειρά Xiaomi 14T κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά.

Advertisement
XIAOMI 14T,SMARTPHONES,XIAOMI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home